Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi

Buna göre, Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’nin Geçici 2 nci Maddesi kapsamında doğrudan (eğitimden ve sınavdan muaf olarak) SRC,ÜDY,ODY Türü Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenler 20.02.2009 tarihinden itibaren aşağıda belirtilen merkezlere müracaatta bulunabilirler.

MÜRACAAT MERKEZLERİ

1. Ulaştırma Bakanlığı-Gazi Üniversitesi KTF Mesleki Yeterlilik İnc. Değ. ve Gel. Merkezi Beşevler/ANKARA
2. Ankara Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
3. İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
4. İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
5. Antalya Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
6. Sivas Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
7. Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
8. Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
9. Samsun Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
10. Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
11. Bursa Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
12. Diyarbakır Ulaştırma Bölge Müdürlüğü
13. Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü

AÇIKLAMA
1- Karayoluyla yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan ticari araçlarda çalışan şoförlerin, Sürücü (SRC) Türü Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları zorunludur Bunlardan 25.02.2006 tarihinden önce üç yıllık mesleki tecrübeye sahip olanlar, SRC belgesini eğitime ve sınava katılmaksızın doğrudan alma hakkına sahiptirler. 25.02.2006 tarihinden önce üç yıllık mesleki tecrübeye sahip olmayanlar eğitime ve Bakanlığımızca yapılacak/yaptırılacak sınavlara katılarak bu belgeyi almış olmak zorundadırlar. Eğitim vermek üzere bakanlığımızca yetkilendirilen eğitim merkezleri Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında yayınlanmaktadır. Sürücü (SRC) Türü Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu olduğu halde yapılan denetimlerde Sürücü (SRC) Türü Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadığı anlaşılan sürücüler ve işletmeciler hakkında Karayolu Taşıma Kanunu’nun 26 ncı maddesinin (k) bendinde belirtilen idari para cezası uygulanır.
2- Üst Düzey Yönetici ile Orta Düzey Yönetici Türü Mesleki Yeterlilik Belgesi 01.07.2009 tarihine kadar aranmayacaktır. MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ÜCRETLERİNİN (SRC-ODY-ÜDY) YATIRILACAĞI HESAP NUMARALARINA İLİŞKİN DUYURU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ (SRC-ODY-ÜDY) ÜCRETLERİNİN YATIRILABİLMESİ İÇİN VAKIFBANK EMEK ŞUBESİNDE BİR TAHSİLAT HESABI AÇILMIŞTIR. MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ÜCRETİNİ YATIRMAK İSTEYENLER 16.03.2009 TARİHİNDEN İTİBAREN HERHANGİ BİR VAKIFBANK ŞUBESİNE BAŞVURARAK, MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ (SRC-ODY-ÜDY) ÜCRETİNİ ÖDEMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEYEREK, T.C. KİMLİK NUMARALARINI BELİRTMEK SURETİYLE İŞLEM YAPTIRABİLECEKLERDİR.

NOT: TAHSİLATLAR; HESABA PARA YATIR, HAVALE, EFT, İNTERNETTEN YATIRMA ŞEKLİNDE KESİNLİKLE YAPILMAYACAKTIR.

Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’nin Geçici 2 nci Maddesi’nde değişiklik yapılmıştır. Söz konusu değişiklik 20.02.2009 tarihli ve 27147 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün www.kugm.gov.tr internet adresindeki Mevzuatlar bölümünden de ulaşılabilmektedir.